ıllılı.ıl.lı...TSCTR.FORUM.ST ..ıl.lı.ıllılı

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
ıllılı.ıl.lı...TSCTR.FORUM.ST ..ıl.lı.ıllılı

TURKISH SHARE CENTER 2009


    Mucizevi Besin ve İlaç Yok

    ahmet
    ahmet
    KIDEMLİKIDEMLİ


    Mesaj Sayısı : 237
    <hr>uyarı seviyesi :
    Mucizevi Besin ve İlaç Yok Left_bar_bleue0 / 1000 / 100Mucizevi Besin ve İlaç Yok Right_bar_bleue

    Kayıt tarihi : 29/06/08

    Kişi sayfası
    Başarı Puanı:
    Mucizevi Besin ve İlaç Yok Img_left0/0Mucizevi Besin ve İlaç Yok Empty_bar_bleue  (0/0)
    Seviye:
    Mucizevi Besin ve İlaç Yok Img_left0/0Mucizevi Besin ve İlaç Yok Empty_bar_bleue  (0/0)
    Güçlülük:
    Mucizevi Besin ve İlaç Yok Img_left0/0Mucizevi Besin ve İlaç Yok Empty_bar_bleue  (0/0)

    Mucizevi Besin ve İlaç Yok Empty Mucizevi Besin ve İlaç Yok

    Mesaj tarafından ahmet Ptsi Ağus. 04, 2008 11:41 am

    Mucizevi Besin ve İlaç Yok 100-kalori
    Antalya Lara’da devam eden VI. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi’nde doğru beslenmeye dair tüm bilgiler verildi. Halkın, firmaların mucizevi olarak tabir ettiği ilaçların kullanılmasında bir yarar olamayacağı belirtildi.

    2-6 Nisan tarihleri arasında devam eden kongre bilimsel içerik ve kurgusu ile oldukça doyurucuydu. Düzenlenen basın toplantısında konuşan kongre başkanı Prof. Dr. Tanju Besler, kongrenin gerek yurtdışı gerek yurtiçi katılımcılarıyla oldukça başarılı geçtiğini belirtti. 3 sempozyum, 5 konferans ve 8 panelin gerçekleştiğini belirten Besler, bireyin önce kendi vücudunu tanıması gerektiğini, beslenmenin gıda ile sağlık arasında bir köprü olduğunu vurguladı. Besler, "Halk arasında mucizevi olarak belirtilen besinler var. Bunlar tek başına yarar sağlamaz. Önemli olan komple bir doğru beslenmedir” diye konuştu..

    Toplantıya katılan Prof. Dr. Seyit Mercanlıgil posa tüketiminin doğru beslenmede çok önemli bir yeri olduğunu söyledi. Mercanlıgil “Posa tüketiminin artırılması hem obezite yönünden hem kardiyovasküler hastalıkları önlemede hem de kanser ve diyabet hastalıklarının önüne geçmede çok önemli. Sebze meyve tüketimi, kurubaklagil tüketimi, hiç olmazsa ekmeğimizin kepekli olması gerekir. Çay şekeri en aza indirilmeli yani daha çok rafine edilmemiş ürünlerin tüketilmesinde fayda var” diye konuştu. Mercanlıgil, yağ tüketiminde alınacak önlemlere de dikkat çekerek, “Sağlıklı beslenmenin koşullarından biri yağ tüketiminin en aza indirilmesi çok önemli. Yağsız süt içilmeli, yağsız yoğurt ve peynir yenmeli” dedi.



    900’ün üzerindeki katılımcı sayısıyla dört gün boyunca devam eden kongreye dünyanın ve Türkiye’nin önde gelen gıda ve yemek sektörlerinin de ilgisi oldukça yoğundu.

      Forum Saati Paz Mayıs 19, 2024 4:50 pm