ıllılı.ıl.lı...TSCTR.FORUM.ST ..ıl.lı.ıllılı

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
ıllılı.ıl.lı...TSCTR.FORUM.ST ..ıl.lı.ıllılı

TURKISH SHARE CENTER 2009

Azrail araya girdi

betüş
    betüş
    SÜPER MODSÜPER MOD

Kadın
    Hangi şehirden : denizli
    İş/Hobiler : öğrenci
    <hr>Ruh Halim : Azrail araya girdi Kus10
    <hr>Takımı : Azrail araya girdi Galatasaray
    <hr>uyarı seviyesi :
    Azrail araya girdi Left_bar_bleue0 / 1000 / 100Azrail araya girdi Right_bar_bleue

Kişi sayfası
    Başarı Puanı:
    Azrail araya girdi Img_left50/100Azrail araya girdi Empty_bar_bleue  (50/100)
    Seviye:
    Güçlülük:

Azrail araya girdi Empty Azrail araya girdi

Mesaj tarafından betüş Ptsi Ağus. 04, 2008 2:52 pm

Azrail anını almaya geldiğinde Hz.İbrahim, canını kolay teslim etmez. Azrail'e:

- Yürü git, Sultana arzet, halilinden can istemesin artık, der.

Yüce Allah buyurur ki: "Eğer Halil'imsen haliline canını feda et! Halbuki sen caınını vermemeye uğraşıyorsun. Başka kim böyle dostundan canını esirger?"

Yanında bulunanlardan biriside Hz.İbrahim'e

-Ey alemin nuru, neden Azrail'e can vermiyorsun? Aşıklar bu yola canlarını koyarlar; sen ise bir canını esirgiyorsun diyiince:

Halillullah derki.
    - Ben hemen canımı verecektim ama araya Azrail girdi. Halbuki ateşe atılırken Cebrail gelmiş, "Ey Halil, benden bir şey iste" demişti. O zaman ben Cebraile bakmadımben. Çünkü yolumu kesiyor, beni Rabbimden alıkoyuyordu. Cebrail'e bile baş eğmemişken ben, nasıl olur da Azrail'e can veriririm?

Allah'tan "Canını feda et" sesi,ni duymadıkça can veremem ben. Fakat O can vermemi emrederse, bütün can ülkesi yarım arpa bile etmez bence. O emretmedikçe iki alemde de canımı başka birisine teslimm edemem ben. Diyeceğim bundan ibaret.

Kaynak: Mantıku't - Tayr, Feridüddin Attar

Forum Saati Cuma Kas. 01, 2024 3:30 am